james

Velger du gulv med miljøfokus?

Stadig oftere ser vi at leietakere vil implementere BREEAM Nord i sine leiekontrakter. Oftere enn tidligere får vi spørsmål fra arkitekter og byggherrer som etterspør miljøsertifiserte produkter. Flere spår en lavere rente av miljøbygg. Miljøbygg gir dokumentert høyerer eiendomsverdi. Det krever mere av oss som leverandør. Det krever at vi har orden i «sysakene» våre.

Gjennom de siste 15 årene har Polyflor satt miljøspørsmålet øverst på agenda. Dette har resultert i fremdragende resultater både på spart energi, redusert utslipp og redusert avfall i produksjonen. I 2014 mottok Polyflor BES 6001. Vi ble den første gulvprodusenten som mottok denne sertifiseringen. BES 6001 er en viktig standard og vil være svært verdifull for kunder som ønsker å anskaffe produkter med miljøvennlighet og sporbarhet, fra samfunnsbevisste og etiske leverandører.

Sertifiseringen stille blant annet krav til:

  • Miljø og samfunnsansvar

  • Organisatorisk ledelse

  • Supply Chain Management (SCM – ledelse av forsyningskjeder)

De flest produktene fra Polyflor har A+ rating, der du maksimerer BREEAM poeng ved bruk av disse produktene. Poeng blir tildelt ut fra ytelsen innen ti ulike kategorier som måler bærekraft: forvaltning; helse ogvelvære; energi; transport; vann; materialer; avfall; arealbruk og økologi; forurensning; innovasjon

Disse legges deretter sammen for å gi en samlet poengsum for bygningen ut fra følgende skala: bestått; bra; svært bra; glimrende; enestående.

Mere informasjon om hvordan du oppnår full score på gulvene finner du i brosjyren maksimere Breeam poeng med Polyflor.

Som beskrivende i prosjekter, mener jeg det er viktig å avklare den nødvendige miljødokumentasjon i en tidlig fase i prosjektet. Dette kan enkelt gjøres ved og etterspør produkter med BREEAM A+ raiting og leverandører som er klassifisert innenfor BES 6001.

Vi ser ofte at leverandører som ikke er miljøklassifisert eller ikke har tilstrekkelig dokumentasjon, faller igjennom i prosjekter der byggherre er profesjonell, og arkitekten er bevist på leverandør og produkt. Produkter finnes det alltid nok av, likeså leverandører. Det er på dokumentasjonskravet du skiller «klinten fra veten». Jeg oppfordrer til å strebe etter kravet om dokumentasjon fra oss leverandører. Bare gjennom å sette krav i beskrivelsen, legger du forutsetningen for valg blant gode sertifiserte leverandører og produkter.

Polyflor Nordic streber etter å dele sin kunnskap med arkitekter, byggherrer og beskrivende konsulenter. Vår målsetning er selvfølgelig å levere vakre design, og gulv med gode funksjoner, men bidrar gjerne også med vår kunnskap om gulv. Hos oss koster det ikke noe ekstra å være miljøbevisst. Du finner vår miljøbrosjyre her. Ta gjerne direkte kontakt med salgskontoret vårt, eller en av våre representanter i din del av landet. Vi hjelper deg mer enn gjerne på gulvet!

 

Med vennlig hilsen

Jan-Erik Jørgensen

Adm.direktør

logo ny 2013