james

Markedsleder på LVT

Det hele startet for nesten 30 år siden med adm. dir. Jan-Erik Jørgensen. Sammen med gode kollegaer etablerte han seg raskt som markedsleder på gulv til butikk konsepter. Siden begynnelsen av 90 tallet har LVT tatt stadig større andeler av dette markedet. Konkurransen om kundene var like stor den gang som i dag, men det var færre aktører i markedet som tilbød komplette gulvløsninger til kjedene. Det finnes i dag noe flere aktører som tilbyr LVT, med vekslende leveringstid og kvalitet. «Markedet er blitt større, takket være kjøpesenterlandet Norge», sier adm. direktør i Polyflor Nordic Jan-Erik Jørgensen.

I dag er det Henning Sahlgaard som har ansvaret for å videreføre suksessen med LVT for Polyflor. Selskapet har alltid satt leveringsdyktighet øverste på listenover hva som skal til for å lykkes i dette markedet. Det er grunnen til at Polyflor til en hver tid har 100 000 kvadratmeter gulv på lager, noe som gjør de i stand til å levere på dagen når kjedene ønsker gulv levert til sine butikker.

Selv god pris og leveringsdyktighet er ikke godt nok i dag, for å være markedsleder og leverandør til butikk konsepter rundt omkring i Norge. I dag stiller kjedene større krav til dokumentasjon på sporing av produkter. Ingen kjeder vil være bekjent av å handle fra leverandører som ikke kan dokumentere miljøvennlighet og sporbarhet. I Polyflor har de tatt dette på alvor, noe som resulterte i en BES 6001 klassifisering av deres produkter allerede i 2014. BES 6001 er en viktig standard og vil være svært verdifull for kunder som ønsker å anskaffe produkter med miljøvennlighet og sporbarhet, fra samfunnsbevisste og etiske leverandører. Sertifiseringen stille blant annet krav til miljø og samfunnsansvar, organisatorisk ledelse og Supply Chain Management (SCM – ledelse av forsyningskjeder). Alle LVT gulv fra Polyflor har BREEAM A+. «Velger du gulv fra Polyflor, velger du gulv med de beste dokumenterte miljøegenskaper», sier Sahlgaard.

Eurosko gruppen har i mange år stått på kundelisten til Polyflor. De har 360 butikker over hele landet fordelt på konseptene Eurosko, Shoe Gallery, dna og Shoeday, og vet hva som kreves av leverandører som skal levere til deres konsepter. I høst oppgraderte de en ny butikk på Østfoldhallen, der ble Expona Commercial 5068, 5069 og 4019 lagt. Butikksjef Bjørg Inger Martinsen, er strålende fornøyd med gulvet. Hun anbefaler LVT til nye butikker.

 

 

 

logo ny 2013